Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020
Afla ordinea si locatiile derularii sesiunilor AtiEcho accesand sectiunea CALENDAR SESIUNI
Vezi calendar sesiuniProiectul “Programul de formare a personalului medical pentru implementarea tehnicilor de ecografie in managementul pacientului oncologic din domeniile prioritare de sanatate” se coordoneaza cu prioritatile strategice nationale sectoriale de actiune si mentine crescuta cointeresarea pentru cresterea accesului la educatie medicala continua. Acest lucru se poate realiza prin accesarea resurselor din Fondul Social European si implementarea de masuri privind cresterea competentelor personalului medical, obiective vizate si de Programul Operational Capital Uman (POCU).
Proiectul AtiEcho este o metoda inovatoare care abordeaza domeniul integrat, urmarind sa faciliteze lucrul in echipa cu participarea mai multor specialitati medicale complementare. Se desfasoara pe parcursul a trei ani (2018-2020), conform cu planul de implementare si derulare a activitatilor proiectului descrise in sectiunea “Calendar sesiuni”. AtiEcho se adreseaza medicilor rezidenti, specialisti, primari din domeniile ATI, urgenta, chirurgie, oftalmologie, cardiologie, medicina interna, gastroenterologie.
Perioada de derulare a programului este de trei ani si, in acest interval, echipa proiectului va elabora activitati prin care sa raspunda nevoilor de educatie si instruire continua a medicilor din grupul tinta, inscrisi din toata tara.
Cateva dintre situatiile cu care se confrunta personalul medical din Romania:
Ca solutie pentru astfel de situatii, proiectul “Programul de formare a personalului medical pentru implementarea tehnicilor de ecografie in managementul pacientului oncologic din domeniile prioritare de sanatate” si-a propus urmatoarele OBIECTIVE:
ACTIVITATILE pe care acestia le propun in cadrul programului de formare se adreseaza personalului medical angajat intr-o institutie publica ce ofera servicii medicale, de sanatate publica si este implicat intr-unul dintre domeniile programelor prioritare de sanatate, respectiv cancer-medici din specialitatile medicina interna, cardiologie, gastroenterologie, toxicologie clinica, neurologie, hemodializa, chirurgie generala, chirurgie plastica si reparatorie, chirurgie cardiaca si a vaselor mari, neurochirurgie, ortopedie si traumatologie, anestezie, terapie intensiva.
APLICAȚIILE DIAGNOSTICE ȘI TERAPEUTICE ALE ULTRASONOGRAFIEI la pacientul oncologic
Se vor derula 5 programe de formare specifica prin simulare medicala, pentru medici (rezidenti, specialisti, primari) din domeniile ATI, urgenta, chirurgie, oftalmologie.
Pentru a asigura un nivel inalt de calitate formarii la nivelul intregii tari, un expert international de renume va participa la programul de formare, aducandu-si contributia la orele teoretice si practice, asigurand baza unei formari de nivel european.
Partea practica a cursului va consta in activitati de simulare desfasurate pe statii de simulare, astfel: