Sustinem egalitatea de sanse in formarea medicala continua

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020

Program de formare a personalului medical pentru implementarea tehnicilor de ecografie in managementul pacientului oncologic din domeniile prioritare de sanatate.
Contract nr. POCU/91/4/8/105913
Investim in dezvoltare durabila!

Afla mai multe

Criterii de eligibilitate pentru
inscrierea la cursurile de formare din programul AtiEcho

Se pot inscrie pentru participarea la activitatea de schimb de bune practici/schimb de experienta doar personalul din institutii publice participant la activitatea 1.1 trebuie sa indeplineasca CUMULATIV urmatoarele conditii:

sa fie angajat intr-o institutie publica care ofera servicii medicale/de sanatate publica (ex. spital public, autoritate de sanatate publica, institut sau institutie medicala);

sa fie implicat in programul prioritar de sanatate, Cancer.

a participat la activitatea de formare profesionala - A1.1 si este certificat

Anuntarea rezultatelor finale (titulari si rezerve) cu grupul tinta selectat va fi facuta publica prin postarea pe pagina web a proiectului si fiecare candidat declarat „admis” va fi direct instiintat prin transmiterea unui mesaj electronic la datele de contact furnizate in dosarul de inscriere.

Depunerea si solutionarea contestatiilor Eventualele contestatii privind rezultatele selectiei se depun la sediul de implementare a proiectului. Contestatiile se vor solutiona in termen de maxim 3 zile lucratoare de la inregistrarea acestora.

Informatii utile si instructiuni pentru inscriere

Participarea a 60 de persoane din grupul tinta, medici, la schimburi de experienta/ schimburi de bune practici, inclusiv in contextul actiunilor de cooperare transnationale.

Se adreseaza celor 60 de persoane din grupul tinta participant la activitatea de formare – medici anestezisti, care vor fi selectate in vederea participarii la Congresul European de Anestezie Locoregionala, in cadrul caruia vor lua parte la workshopuri acreditate, fiind sustinuti pentru obtinerea calitatii de membru al Societatii Europene de Anestezie Locoregionala-ESRA-conditii necesare pentru inscrierea la sustinerea Diplomei Europene de Anestezie Locoregionala (EDRA), singura forma de certificare a competentei in acest domeniu la nivel european

Consta in selectarea unui numar de 60 de persoane care doresc sa participe la actiuni de schimb de bune practici in spatiul romanesc sau international.

In urma participarii la activitatea de formare, participantii pot opta pentru participarea la Congresul European de Anestezie Locoregionala, inscrierea si selectia participarii facandu-se pe baza analizei dosarului de inscriere, criteriile de departajare fiind: abilitati practice si teoretice de specialitate demonstrate.

Anual, incepand cu 2018 se vor selecta cate 30 de medici ce vor fi sustinuti pt participarea la Congresul European de Anestezie Locoregionala, eveniment in cadrul caruia medicii vor putea lua parte la laboratoare de lucru acreditate de organismele din domeniu obtinand la final calitatea de membru al Societatii Europene de Anestezie Locoregionala, ce confera accesul la ESRA Academy - baza online de informatie academica specializata in domeniul tehnicilor analgetice.

Beneficiul medicilor acceptati ca membrii ai Societatii Europene de Anestezie Locoregionala-ESRA-este indeplinirea conditiei necesare si rampa de acces pentru inscrierea la sustinerea Diplomei Europene de Anestezie Locoregionala (EDRA), singura forma de certificare a competentei in acest domeniu la nivel european.

Toate costurile implicate de participarea la activitatea de schimb de experienta/schimb de bune practice (A2 ) vor fi acoperite prin proiect, stimulandu-se perfectionarea medicilor interesati si facilitarea deschiderii catre cunostinte si practici la nivel European, precum si obtinerea de catre participantii la congress a creditelor medicale recunoscute la nivel European.

Rezultate asteptate

  • 60 de persoane din institutiile publice implicate in domeniul prioritar de sanatate “Cancer” vor participa la schimburi de experienta in strainatate
  • 60 de persoane din institutiile publice implicate in domeniul prioritar de sanatate “Cancer” vor fi certificate ca urmare a participarii la schimburi de exprienta in strainatate.

PASUL 02

Completeaza si incarca formularele descarcate din Pasul 1 alaturi de alte documente listate jos.

(!) Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca Bucuresti este acreditat in vederea prelucrarii datelor cu caracter personal.

  • 1. Opis dosar
  • 2. Cerere de inscriere la activitatea de schimb de bune practici
  • 3. Angajament de disponibilitate
  • 4. Declaratie de consimtamant
  • 5. Declaratie evitare dubla finantare
  • 6. Declaratie asumare reguli participare A2

Candidatul va completa dosarul cu toate documentele solicitate si va semna fiecare anexa. Documentele anexate in copie vor fi adnotate conform cu originalul si vor fi semnate de candidat.

Asigura-te ca toate cele 6 fisiere listate mai sus sunt incarcate!

Incarca

Dosarul intr-un exemplar original, va fi depus pe baza de semnatura la locatiile mentionate in Anuntul de Selectie al Grupului tinta.

Dimensiunea maxima acceptata pentru fiecare fisier este de 20MB.

* Selecteaza toate fisierele pe care vrei sa le incarci (Se poate face selectie multipla tinand apasat pe tasta CTRL).

** Atentie, inscrierea se face prin inregistrarea CNP-ului dvs. ceea ce inseamna ca documentele pentru inscriere TREBUIE INCARCATE O SINGURA DATA TOATE. Programul nu inregistreaza acelasi CNP, pentru acelasi modul de formare, de doua ori.
Adica, de exemplu, daca ati incarcat doar copie dupa cartea de identitate, inchideti sesiunea, iar apoi redeschideti si doriti sa adaugati alte documente, programul nu va face inregistrarea si va va transmite ca "acest CNP exista deja inregistrat". Va rugam incarcati dosarul complet, o singura data pentru a evita blocarea inscrierii dvs.

PASUL 03

Completeaza datele si alege sesiunea la care se va face inscrierea

  • INSCRIERI
  • De ce sa te inscrii:

    Pentru ca vei beneficia de:

    Formare de inalta calitate, curricula acreditata pentru 5 module

    Credite EMC in urma absolvirii cursului

    Acces la informatii si simulari practice adecvate interventiilor de zi cu zi

  • TESTIMONIALE
  • Ce spun specialistii despre programul AtiEcho

    Esenia Calancea
    Medic Specialist ATI

    “Va multumesc pentru initiativa derularii acestui proiect. Sunt medic in specialitatea ATI in care montarea cateterelor venoase centrale cat si a celor arteriale este o practica de rutina. Perfectionarea tehnicii de utilizare a abordului vascular ecoghidat va scadea mult rata complicatiilor, crescand siguranta si calitatea cateterizarii.”

    Alexandra Marcu
    Medic Specialist ATI

    “Fac parte din generatia care a invatat abordul vascular prin tehnica clasica folosind reperele anatomice. Aceasta tehnica folosind o manevra "oarba" implica multe riscuri, in special cel de punctie accidentala. De aceea consider foarte util un curs de abord vasculara eco-ghidat, in special in terapie intensiva unde pacientii sunt intr-o stare foarte grava cu tulburari majore de coagulare, cu modificari ale structurii tesuturilor etc. ”

    Andrada Tudor
    Medic Specialist ATI

    “Consider oportunitatea unui astfel de curs educational foarte bine venita. Necesitatea asigurarii unui abord vascular adecvat si in siguranta la pacientul oncologic este esentiala pentru initierea tratamentului acesta. Din aceste considerente sper ca participarea la acest program de formare profesionala va determina cresterea sigurantei si increderii atunci cand voi efectua astfel de manevre.”