Sustinem egalitatea de sanse in formarea medicala continua

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020

Program de formare a personalului medical pentru implementarea tehnicilor de ecografie in managementul pacientului oncologic din domeniile prioritare de sanatate.
Contract nr. POCU/91/4/8/105913
Investim in dezvoltare durabila!

Afla mai multe

Proiectul urmareste sa implementeze tehnicile de ecografie in managementul pacientului oncologic din domeniile prioritare de sanatate

Se adreseaza medicilor rezidenti, specialisti si primari din domeniile ATI, urgenta, chirurgie, oftalmologie, cardiologie, medicina interna, gastroenterologie.

Se desfasoara in perioada 2018-2020, conform implementarii si derularii activitatilor proiectului si a planificarii descrise in sectiunea “Calendar sesiuni”.

Se propune ca metoda inovatoare printr-o abordare integrata a domeniului, facilitand lucrul in echipa, cu participarea mai multor specialitati medicale, complementare.

Ce spun specialistii despre programul AtiEcho

Esenia Calancea
Medic Specialist ATI

“Va multumesc pentru initiativa derularii acestui proiect. Sunt medic in specialitatea ATI in care montarea cateterelor venoase centrale cat si a celor arteriale este o practica de rutina. Perfectionarea tehnicii de utilizare a abordului vascular ecoghidat va scadea mult rata complicatiilor, crescand siguranta si calitatea cateterizarii.”

Alexandra Marcu
Medic Specialist ATI

“Fac parte din generația care a învățat abordul vascular prin tehnica clasică folosind reperele anatomice. Aceasta tehnica folosind o manevră "oarba" implica multe riscuri, in special cel de punctie accidentală. De aceea consider foarte util un curs de abord vasculara eco-ghidat, in special in terapie intensivă unde pacienții sunt intr-o stare foarte gravă cu tulburări majore de coagulare, cu modificari ale structurii țesuturilor etc. ”

Andrada Tudor
Medic Specialist ATI

“Consider oportunitatea unui astfel de curs educational foarte bine venita. Necesitatea asigurarii unui abord vascular adecvat si in siguranta la pacientul oncologic este esentiala pentru initierea tratamentului acesta. Din aceste considerente sper ca participarea la acest program de formare profesionala va determina cresterea sigurantei si increderii atunci cand voi efectua astfel de manevre.”

Andreea Mester
Medic Specialist ATI

“Pentru medicii ATI, US nu reprezintă doar un adjuvant pentru examinarea fizică. Includerea de rutină a US pentru practicarea blocurilor de nerv periferic scurtează timpul de efectuare, crește calitatea și rata de succes a procedurii. Permite reducerea dozelor de anestezic local, monitorizarea continuă a injectării anestezicului local și astfel evitarea potențialelor complicații”

Tudor Hurmuzache
Medic Specialist ATI

“Participarea mea la programul POCU AtiECho inseamna inainte de toate un pas inainte spre asigurarea unei ingrijiri de calitate, aliniata la standardele de azi. Orice pacient are dreptul la diagnosticarea cu celeritate a problemelor sale de sanatate, precum si dreptul la cel mai bun tratament disponibil astazi. AtiEcho inseamna pentru mine premisa montarii unor dispozitive fara disconfort resimtit de pacient, efectuarea unor interventii necesare in conditii de siguranta si, cel mai important, cu minim de reactii adverse. Sunt bucuros ca am posibilitatea de a participa la un astfel de proiect dar cred ca, fara sa stie, mai bucurosi vor fi pacientii mei viitori.”

Mihaela Buiuc
Medic Specialist ATI

“Ecografia este o achiziție importanta pentru orice practician, mai ales pentru mine – medic anestezist și de terapie intensivă, întrucât este utila în confirmarea sau infirmarea unei suspiciuni diagnostice. Astfel poate oferi informații rapide cu un cost – beneficiu bun și are avantajul că poate fi efectuată la patul pacientului. De asemenea, este parte integrantă in cateterizarea pacienților prin vizualizarea directă a structurilor țintă, reducând astfel timpul de manevră, dar mai ales complicațiile acestei manevre invazive.”

 • INSCRIERI
 • De ce sa te inscrii:

  Pentru ca vei beneficia de:

  Formare de inalta calitate, curricula acreditata pentru 5 module

  Credite EMC in urma absolvirii cursului

  Acces la informatii si simulari practice adecvate interventiilor de zi cu zi

  CONTACTEAZA-NE

  Daca ai intrebari, scrie-ne pe
  contact@atiecho.ro sau prin formularul de mai jos